Ons tuincentrum is gelegen in het mooie buitengebied van Haaksbergen. De sfeer van deze landelijke omgeving zetten wij voort in ons bedrijf. Zo hebben wij een groot assortiment buitenplanten, zoals (fruit)bomen, heesters, eigen gekweekte coniferen en vaste planten. Maar ook voor (moestuin)zaden, kruiden, grassen en tuingereedschap kunt  bij ons terecht.

Om het extra gezellig te maken in uw tuin hebben wij ook een breed assortiment potten, manden en diverse accessoires. Onze ervaren medewerkers maken de mooiste plantcreaties – ook leuk om cadeau te geven!

Ook voor binnenshuis hebben we mooie kamerplanten, potten en diverse accessoires.

Kom gerust eens langs en ervaar het zelf.

 

Wij geven u tien groene tips voor het verhogen van het leven en dus de biodiversiteit in uw tuin.

1. Beperk de bestrating in je tuin. Teveel “beton” is niet goed voor een rijk dierenleven in de tuin. Een schutting kan ook een mooie, groene haag zijn en bestrating kan ook natuurlijk zijn, zonder extra onderhoud.

2. Met de juiste beplanting kun je insecten, vogels en vlinders lokken in je tuin. Vaak is deze beplanting ook nog een lust voor alle zintuigen qua kleur en geur. Gebruik bij voorkeur inheemse planten, die ook voor zaden, vruchten en noten zorgen. Zaai ook eens de zadenmengsels voor vlinders of lieveheersbeestjes. 

3. Water in de tuin met bij voorkeur een natuurlijke vijver met een aflopende rand. De vijver dient als drinkwater, schuilplaats en wasgelegenheid voor allerlei dieren in de tuin. Mocht een vijver niet lukken; met een drinkschaal zijn de bewoners in je tuin ook al erg blij.

4. Beschutting voor vogels met struiken en planten, het liefst tegen een gevel of schutting. Vogels zijn erg blij met “prikkende” struiken omdat dit een goede schuilplaats vormt. Als de plant of struik ook nog voor voedsel zorgt (bessen) dan is het natuurlijk helemaal een feest.

5. Een natuurlijke haag, zodat de egels er onderdoor kunnen scharrelen. Houten schuttingen en dichte schuttingen vormen een obstakel voor egels. 

6. Preventieve plaagbestrijding en gewasbescherming in je tuin. Is er sprake van een plaag gebruik dan altijd een 100% ecologisch verantwoord product, om de biodiversiteit in de tuin niet te verstoren! 

7. Niet snoeien zolang de vogels nog aan het broeden zijn. De algemene adviesperiode is vanaf 15 maart tot en met 15 juli.

8. Een composthoop is niet alleen goed voor het verminderen van het GFT-afval; het levert ook waardevolle compost op voor de tuin!

9. Ook goed voor je kostbare vrije tijd… ruim de tuin niet te netjes op, want juist in kleine “rommelhoekjes” voelen dieren en insecten zich erg thuis. Laat een bosje met takken liggen, stapel houtblokken op… de dieren in je tuin hebben dit nodig als schuilplaats en voeding.

10. Hang nestkastjes en insectenhotels op in je tuin. Dit staat niet alleen leuk, maar draagt gegarandeerd bij aan meer leven, dus de biodiversiteit in je tuin.